blog eisberg

5 lucruri pe care trebuie să le știi despre înghețata artizanală

Indiferent de anotimp, înghețata rămâne unul dintre cele mai iubite și mai solicitate deserturi. Este cremoasă, răcoritoare, deliciul perfect după cină sau, de ce nu, ca o gustare între mese. Iar dacă optezi pentru înghețata artizanală, nu trebuie să îți faci griji cu privire la compoziția acesteia, deoarece ingredientele sunt naturale și sănătoase! Află mai departe care sunt caracteristicile înghețatei artizanale și descoperă câteva sortimente din portofoliul Eisberg pe care ți le recomandăm!

Elementele care definesc înghețata artizanală autentică

  1. Ingrediente naturale

Ce înseamnă înghețata artizanală? Spre deosebire de înghețata industrială, înghețata artizanală este preparată din ingrediente naturale: lapte, ouă, fructe, vanilie și cacao autentice. În realizarea înghețatei artizanale nu sunt folosiți aditivi, conservanți, stabilizatori și emulsifianți, de aceea are un termen de valabilitate mai mic față de înghețata industrială.

  1. Temperatură diferită

Pentru a-i putea aprecia cu adevărat gustul și textura, înghețata artizanală este depozitată la o temperatură de aproximativ -12 ° C, față de -28.9 °C – temperatura de depozitare a înghețatei industriale.

  1. Culori naturale

Poți recunoaște înghețata artizanală și după aspect: culorile acesteia sunt mai puțin intense decât ale înghețatei industriale, deoarece nu sunt folosiți coloranți artificiali.

  1. Textură echilibrată

Adevărata înghețată artizanală nu este uleioasă, nu se lipește de cerul gurii, nu este lichidă sau lipsită de consistență. Înghețata artizanală are o textură ușoară și cremoasă (dacă este mult prea cremoasă, acest lucru înseamnă că în prepararea ei s-a folosit prea multă grăsime).

  1. Sortimente vegane

Producătorii de înghețată artizanală oferă și variante pentru persoanele vegane sau intolerante la lactoză. Este vorba despre sorbet, care nu conține lactate, ci este realizat doar din suc de fructe și apă. Opțional, pot fi adăugate și diferite băuturi alcoolice în rețetele de sorbet.

Recomandări de înghețată artizanală marca Eisberg

Realizăm în laboratoarele proprii înghețată artizanală, cu o diversitate de arome. Sortimentele noastre includ înghețată în ceramică, înghețată în fruct și înghețată vaschetă, toate cele tipuri de produse având ca element comun ingredientele de calitate pe care le folosim.

Pentru iubitorii gustului fresh al înghețatei cu iaurt, recomandăm înghețata de iaurt cu sos de căpșuni și ciocolată. Este fină și cremoasă, iar iaurtul îi oferă un gust acrișor, echilibrat de gustul dulce al topping-ului. Este un desert potrivit pentru cei care vor să experimenteze și alte tipuri de înghețată față de cele clasice.

Înghețata cu caramel sărat a devenit o opțiune extrem de populară în 2008, când brandul Häagen-Dazs a început să comercializeze acest sortiment. Caramelul sărat a fost descoperit însă în Bretania, în anii 1970, de ciocolatierul Henri Le Roux, care a vrut să lanseze un produs diferit de competitorii săi. În Bretania se producea la acea vreme un delicios unt sărat, pe care Le Roux l-a folosit pentru a crea caramelul ce urma să îl facă faimos. 10 ani mai târziu, caramelul sărat era considerat cel mai bun desert din Franța, iar de atunci popularitatea sa a crescut constant.

Știai că înghețata poate fi o gustare foarte sănătoasă? Înghețata cu miere și nuci marca Eisberg are o aromă bogată, iar contrastul dintre textura cremoasă oferită de miere și consistența bucăților de nuci oferă un plus de savoare acestui desert.

 

Descoperă toate sortimentele de înghețată artizanală HoReCa realizate de Eisberg!